Lewandowski rekor peşinde

Almanya 1. Futbol Ligi’nde (Bundesliga) Bayern Münih’te forma giyen Robert Lewandowski, üstün performansıyla göz doldurduğu dönemi kupalar ve rekorla sonlandırmayı istiyor.
Konuk ettiği Fortuna Düsseldorf’u 5-0 mağlup ederek maç ziyadesiyle en yakın rakibi Borussia Dortmund ile ortasındaki puan farkını 10’a çıkaran ve şampiyonluğun açık orta favorisi pozisyonuna gelen önder Bayern Münih’te Lewandowski’nin üstün formu, taraftarı sevindiriyor.
Fortuna Düsseldorf ağlarını iki sefer sarsan Robert Lewandowski, 2019-2020 döneminde 37 resmi maçta 43 gole ulaşarak mesleğinin en güzel dönem istatistiğine şimdiden ulaştı. 
Bu dönem ligde 29, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 11, Almanya Kupası’nda ise 3 sefer fileleri havalandıran Polonyalı santrfor, daha evvel 2016-17 döneminde tekrar Bayern Münih formasıyla 47 müsabakada 43 gole imza atma başarısı göstermişti.
Ligde açık orta farkla krallık yarışını önde götürüyor
Avrupa’nın en kıymetli 5 ligi ortasında yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgınından sonra devam eden birinci lig pozisyonundaki Bundesliga’da, bu süreçte çıktığı 4 maçta 4 defa ağları sarsan 31 yaşındaki futbolcu, krallık yarışında 24 kere ağları sarsarak ikinci sırada yer alan Leipzigli Timo Werner’in önünde tepede yer alıyor. 
Avrupa liglerinin en çok gol atan futbolcusuna verilen “Altın Ayakkabı” ödülünün de favorisi pozisyonundaki Lewandowski’nin bu yarıştaki en kıymetli rakibi ise Serie A’da bu dönem fileleri 27 defa sarsan Lazio’nun İtalyan santraforu Ciro Immobile.
Hedefi yeni rekorlar
Uzun yıllardır gösterdiği istikrarlı performansla Bundesliga tarihinin en âlâ golcüleri ortasında yer alan Robert Lewandowski, bu dönem kırdığı rekorla da isminden kelam ettiriyor.
Ligin birinci 11 haftasında üst üste ağları sarsarak eski kadro arkadaşı Gabonlu futbolcu Pierre-Emerick Aubameyang’ın “Bundesliga’da dönem başından itibaren üst üste her maçta gol atan oyuncu” rekorunun yeni sahibi olan Lewandowski, gözünü yeni rekorlara dikti.
Almanya’nın efsane golcülerinden Gerd Müller’in 40 golle sahibi olduğu Bundesliga’da bir dönemde en çok gol atan oyuncu rekorunu kırmayı hedefleyen Lewandowski’nin, bu sayıya ulaşması için ligin kalan 5 haftasında 11 sefer daha ağları sarsması gerekiyor.
Şampiyonlar Ligi’nde de zirvede 
Yüksek formunu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de sürdüren Lewandowski, bu turnuvada da forma giydiği her maçta ağları sarstı. Çıktığı 6 maçta 11 kere fileleri havalandırarak kadrosunun son 16 çeşidine kalmasında baş rolü oynayan Robert Lewandowski’nin, krallık yarışında kıymetli bir rakibi de kalmadı.
Bu dönem Şampiyonlar Ligi’nde Salzburg ve Borussia Dortmund formalarıyla gösterdiği üstün performansla isminden sıkça kelam ettiren 19 yaşındaki Norveçli santrfor Erling Haaland’ın, Lewandowski’yi krallık yarışında geçme talihi kalmadı.
Takımı Borussia Dortmund’un kupaya son 16 tipinde veda etmesiyle Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi’ni 10 golle tamamladı.
Bu dönem Şampiyonlar Ligi’nde gol krallığı yarışında Lewandowski’nin en yakın rakipleri ortasında turnuvada 6’şar sefer ağları sarsan Napolili Dries Mertens, Tottenhamlı Harry Kane ve Bayern Münih’ten grup arkadaşı Serge Gnabry yer alıyor.
Robert Lewandowski, dönemi lig ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayarak çift kupayla tamamlamayı hedefliyor.
Başa dön tuşu