Bundesliga için tarih verdi

Bundesliga ve Bundesliga 2. Lig’de müsabakaların ne vakit başlayacağı ile ilgili açıklama geldi. Almanya Kulüpler Birliği (DFL) Lideri Christian Seifert, tarih verdi.

Christian Seifert, New York Times gazetesine yaptığı açıklamada, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ertelenen liglerin tekrar başlatılmasıyla ilgili senaryolar hakkında verdi.

Seifert, Bundesliga ve Bundesliga 2’de dokuz maç kaldığı hatırlatarak, ligleri Mayıs ayı başında başlatarak Haziran sonunda bitirmeyi planladıklarını söyledi.  

Salgına karşı herkesin efor göstermesi gerektiğini belirten Seifert, “Biz de üzerimize düşeni yapmalı ve hükümeti bu mevzuda desteklemeliyiz. Maçlara ne vakit başlayabileceğimiz konusunda hükümet ile görüşeceğiz.” tabirlerini kullandı.

DFL Lideri, maçların seyircisiz olacağını ve yıl sonuna kadar bu formda devam edebileceğini belirtti.

Kulüplerin ekonomik olarak sıkıntı durumda olduğu vurgulayan Seifert, “Sezon iptal edilirse bilhassa alt liglerdeki kadrolar iflas riskiyle karşı karşıya kalabilir.” yorumunu yaptı.

Bayern Münih’in 55 puanla tepede yer aldığı Bundesliga’da gruplar toplumsal uzaklık kurallarına uyarak idmanlara başlamıştı.

Başa dön tuşu