Futbolda yoga dönemi! Koronavirüs sonrası…

Koronavirüs tüm Türkiye’yi etkilediği üzere futbol gruplarını ve oyuncuları da etkiledi. Galatasaray’da forma giyen Hollandalı futbolcu Ryan Donk da COVID-19 salgını sebebiyle çalışmalarına meskende devam ediyor.

Donk, yoga sayesinde rahatlamıştı

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Sarı-kırmızılılarda düşünceli devir geçirdiği vakitlerde yogaya başlayan Ryan Donk, yoga yapmanın olumlu tesirlerini görmüştü. Hatta Donk, Kayserispor maçında estetik bir gol vuruşuna imza atmıştı.

Donk, yoga yapmaya devam ediyor

Galatasaray forması giyen Ryan Donk’un koronavirüs salgının olduğu şu günlerde yoga yapmayı da sürdürdüğü öğrenildi.

Almanlar da yoga yapıyor

Futbolcular için yoga yapmanın müspet etkileleri Almanya’da da birtakım televizyon programlarında tartışma konusu oldu. Yoga konusunda Alman takımı Wolfsburg da birkaç yıl evvel bir adım attı. Bu uygulama, COVID-19 periyodunda de sürüyor.

Wolfsburg yoga ile rahatlıyor, öbür kasları da harekete geçiriyor

Koronavirüs salgınının kol gezdiği devirde Wolfsburg kulübü, yoga ile rahatlıyor. Ayrıyeten harekete geçmemiş kaslar da yoga sayesinde harekete geçiyor. Stephanie Harrer yoga konusunda uzman bir isim.

Benzer bir örnek de Antalyaspor'dan…

Fraport TAV Antalyaspor’da futbolcular, çalışmalarını telekonferansla yapmaya devam ediyor. Yaklaşık bir saat süren ve alkışlar eşliğinde sona eren çalışmaya birtakım futbolcuların eşleri ve çocukları da katılmıştı.

Yoga neden yararlı? 5 unsurda yoga…

1. Yoga gerilimi azaltmaya yardımcı olur.

2. Kasları güçlendiriyor ve esnetiyor

3. Nefesi düzenler

4. Zihinsel ve bedensel dengeyi sağlar

5. rekabetin yer almadığı bir aktivite

Başa dön tuşu