Moukoko için karar çıktı! Nuri Şahin'in rekoru…

Almanya Ligi gruplarından Borussia Dortmund, büyük bir yıldız adayı olarak görülen Youssoufa Moukoko konusunda hoş bir haber aldı. Almanya Futbol Ligi (DFL) Dortmund’un futbolcusunun 16 yaşından sonra oynayabilmesine onay verdi.

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Şu anda Dortmund’un U-19 kadrosunda misyon alan futbolcu böylelikle 2021 yılında değil, Kasım ayı başlarında 16 yaşını dolduracağı için oynayabilecek.

Ricken: “Bu karardan çok mutluyuz, gençlere fırsat verilmeli”

Dortmund’un Gençlik Geliştirme Koordinatörü Lars Ricken, “Biz bu karardan çok mutluyuz. Kulüplerin çoğunluğu genç futbolculara baht vermeli. Ayrıyeten fevkalâde yetenekli futbolculara da kesinlikle istisnai durumlarda gelişimi açısından adım atma fırsatı verilmeli” tabirlerini kullandı.

Moukoko bu kuraldan yararlanan birinci kişi olacak

Öte yandan Moukoko, kural değişikliği sonrasında bu kuraldan yararlanan birinci kişi olacak. Genç yıldız adayı, 20 Kasım tarihi prestijiyle 16 yaşını dolduracak ve Bundesliga’da forma giyebilecek. Daha evvel yürürlükte olan kurallara nazaran Ağustos 2021’de bu durum mümkün olacaktı.

Tutukluk yapmayan bir gol makinesi: Moukoko!

Futbolcu, büyük bir potansiyel taşıyor. Dortmund’un U-19 maçlarında vazife alan Youssoufa Moukoko, misyon yaptığı 20 lig maçında 34 gol attı.

Nuri Şahin’in rekoru kıracak

Eğer Moukoko, kelam konusu devirde A ekipte oynarsa, Nuri Şahin’in 2005 yılında 16 yıl 11 aylıkken forma giyip kırdığı rekoru da geride bırakmış olacak.

Başa dön tuşu