Almanya’da seyircili maçlara yeşil ışık

Almanya’da eyaletlerin idareleri Birinci Futbol Ligi’nde 2020-2021 döneminin başlamasına kısa müddet kala seyircilerin statlara kısmen geri dönüşüne müsaade verdi.
Alman Haber Ajansı’nın haberine nazaran, eyalet idareleri yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle seyircisiz oynanan maçların tekrar seyircili olması konusunda ortak kuralların geçerli olması için mutabakata vardı.
Covid-19 tedbirleri kapsamında 6 haftalık bir test uygulaması yapılacağı belirtilen haberde, bu müddet içinde statların koltuk kapasitesinin yüzde 20’sine kadar seyirci alınmasına müsaade verileceği tabir edildi.
Covid-19 tedbirleri kapsamında statlarda uzaklık ve hijyen kurallarına uymanın zarurî tutulacağı aktarılan habere nazaran ayrıyeten deplasmanda oynayan kadronun seyircilerine bilet satılmayacak, bilet alan bireylerin kimlik bilgileri alınacak, alkol satışı yapılmayacak ve maç sırasında maske takma zorunluğu konusunda stattaki kurallara nazaran karar verilecek.
6 haftalık test uygulamasının akabinde ekim sonunda durum tekrar pahalandırılacak.
Bu kararlar yalnızca futbol karşılaşmaları için değil, salonda oynanan hentbol ve basketbol üzere müsabakalar için de geçerli olacak.
Bundesliga’da 2020-2021 dönemi 18 Eylül Cuma günü geçen yılın şampiyonu Bayern Münih ile Schalke 04 ortasında Allianz Arena’da oynanacak müsabakayla başlayacak.
Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu