Alman hakemden alkış toplayan açıklama!

Koronavirüs tehdidi sebebiyle Almanya’da da kuvvetli günler yaşanıyor. 2008 yılından beri Bundesliga’da maç yöneten ve olağanda polislik yapan Guido Winkmann, COVID-19 salgınıyla ilgili dikkat çeken tabirler kullandı.

Winkmann, 2. Lig maçında toplumsal aralık uygulamıştı

Guido Winkmann, Şubat ayında 2. Lig’de Regensburg ile Dresden ortasında oynanan maçta oyuncular ve antrenörlerle el sıkışmaktan kaçmıştı.Adeta, koronavirüs tehdidinin bu boyuta çıkacağını o anda hissetmişti.

Winkmann: “Tedbirlere herkes katılsa çok daha âlâ olurdu”

Winkmann, “Sosyal arayı birinci uygulayanlardan biriydim. Lakin yeniden de bu durumu hatırladığımda gülüyorum. Hepimiz çok daha fazla dikkatli olmalıydık. Önümüzdeki kriz, futbol maçı oynamaktan daha büyük. Maç 90 dakika sürüyor. Önlemlere herkes katılsa, çok daha âlâ olurdu” dedi.

Alman hakemden siyasetçilere ve mahallî makamlara çağrı

Alman toplumunun her şeyden evvel zayıf olduğunu düşünen Winkmann, siyasetçilere ve mahallî makamlara da bir davette bulundu.

Yaşlılar ve bakıma muhtaçlar için talebi…

Winkmann, “Acil olarak muhtaçlığımız olan şey; yaşlılar için bakım telefonları. Birçoğu yalnız yaşıyor ve bu türlü durumlarda konuşacak kimseleri yok” tabirlerini kullandı. 

“Futbol değerli değil”

“Şu anda futbol değerli değil. 3 hafta mı, yoksa 6 ay sonra mı oynanacak bunu bilemeyiz. Sonuç olarak kulüplerin hayatta kalması için rastgele bir çalışını kovmasına da gerek yok” diyen deneyimli hakem, kendi ömründen da örnekler verdi. 

Kendi toplumsal ömründen örnekler verdi

Her vakit fit kalmaya itina gösteren Winkmann, “3 çocuğumu arkadaşlarından uzak tutmak zorundayım. Bu rahatsızlık verici. İki haftadır büyükanne ve büyükbabayı da göremiyorlar. Lakin şu anda öbür bir seçeneğimiz yok” dedi. (AJANSSPOR DIŞ HABER)

Başa dön tuşu