Bundesliga şampiyonsuz mu bitecek?

Bundesliga’nın yazgısı pazartesi günü belirlenecek. 36 Bundesliga 1 ve 2 kulübünün oluşturduğu Kulüpler Birliği 16 Mart pazartesi günü yapacağı harikulâde toplantıda DFB ve UEFA’nın da görüşlerine başvurarak ligin durdurulması halinde neler yapılabileceği konusunu görüşecek.

Hüseyin Özkök

Bundesliga yönetmeliklerinde ligin durdurulması ihtimali ve sonrasında ligin nasıl sona ulaştıracağı konusunda bir kural koyulmamış olması nedeniyle neler olabileceği konusunda kimsenin bir fikri yok. Muhtemel ihtimaller ise kimseyi şad edecek üzere gözükmüyor. Lakin herkesin ortak noktada buluşacağı kararlar almak da gerekiyor.

Sportschau.de sitesinden Chaled Nahar’ın haberine nazaran Kulüpler Birliği liglerin durdurulması halinde uygulanabilecek dört senaryo üzerinde duracak ve yönetmelik kitabına girecek kararlar alacak.

Opsiyon 1: Ligi dondurarak bitirmek ve puan cetvelini olduğu üzere kabul etmek. Play-off maçlarının galibini ise kura ile belirlemek.

Opsiyon 2: Dönemi derhal kesip Euro 2020’nin durumuna nazaran yazın sonlandırmak.

Opsiyon 3: Dönemi bitirip ligi şampiyonu olmadan tamamlamak ve puan cetvelini olduğu üzere kabul ederek Avrupa kupalarına katılacak kadroları belirlemek. Düşme olmayacağı için 2. Lig’den direkt çıkma hakkı elde eden iki grupla birlikte bir sonraki dönemi 20 kadroyla oynamak.

Opsiyon 4: Dönemi kısa kesip play-off maçları ile tamamlamak. Burada birinci dört kadronun ortalarında play-off oynayarak şampiyonu belirlemeleri alttan dört kadronun da düşecek iki ekibi belirlemeleri ihtimali üzerinde duruluyor. Lakin maçların büsbütün durdurulması durumunda play-off maçları oynamak da mümkün olmayabilir.

AJANSSPOR

Başa dön tuşu