Haaland'ın dostu Trabzonspor'u şampiyonluğa taşıyor!

Süper Lig’de Trabzonspor formasıyla başarılı bir performans gösteren Alexander Sörloth ile Almanya Ligi’nin tabir yerindeyse tozunu attıran Erling Haaland ortasında nasıl bir bağ var? Alman basını, Sörloth’u hangi pencereden kıymetlendirdi? Dikkat çeken detaylar…

Derleyen/ Hüseyin Özkök

Dortmund’un devre ortasında Salzburg’dan transfer ettiği Erling Haaland, Almanya’da da golleriyle tüm dikkatleri üzerine çekerken kendisinden beş yaş büyük vatandaşı Alexander Sörloth da Trabzonspor’da attığı gollerle Türkiye’de isminden en çok kelam ettiren futbolcuların başında geliyor.

Bild: “Haaland'ın dostu Trabzon'un şampiyonluk umudu”

İyi arkadaş olan iki oyuncunun toplumsal medyadaki karşılıklı yazışmaları Almanya’da da dikkatlerden kaçmadı. Bild gazetesi internet sayfasında ‘Haaland’ın dostu Trabzon’un şampiyonluk umudu’ manşeti ile Trabzonspor’u mercek altına alan bir yazı yayınladı.

“Trabzon'un yeri çoktan sağlam”

“Süper Lig tarihinde Karadeniz kıyısı kadrosu Trabzonspor’un yeri çoktan beri sağlam” cümlesiyle başlayan yazıda Trabzonspor’un ligi daima ortalarında paylaşan İstanbul’un üç büyüklerinden sonra Bursaspor’la birlikte kazanan beş kadrodan biri olduğu ve kupayı altı defa müzesine götürdüğü tabir ediliyor.

Trabzonspor tahlili…

Bild’in inceleme yazısında tam 36 yıl ortadan sonra Karadeniz takımının tekrar ligde şampiyon olabileceğini ve şu andaki pozisyonunun da bunun için elverişli olduğu hatta kupa yarı finalinde olduğundan duble yapmasının da mümkün olduğu belirtiliyor.

Sosa'ya başka bir parantez açtılar

Haberde ekibin önderinin Bundesliga’dan tanıdık bir isim olan Jose Sosa olduğunun altı çizilirken Arjantinli oyuncunun bir vakitler 22 yaşında Bayern Münih’e transfer olduğu lakin başarılı olamadığı belirtilirken ortadan geçen yıllar sonunda memnunluğu Trabzonspor’da bulduğu ve futbolu bıraktıktan sonra da kulüpte kalmasının istendiği kaydediliyor.

Norveçli oyuncu Sörloth için neler yazıldı?

Jon Obi Mikel üzere, memleketler arası bir deneyimin de ekipte yer aldığını lakin grubun en büyük umudunun ise 24 yaşındaki Norveçli oyuncu Alexander Sörloth olduğunun altı çizilen yazıda Norveçli oyuncu için şunlar yazılmış:

'Sörloth, Türkiye'nin en iyisi'

“Norveçli fevkalade formda ve ligde şu anda 19 gole ulaşmış durumda. Türkiye’nin en uygunu. Mart sonundaki play-off maçlarında da Haaland ile omuz omuza ülkesini Euro 2020’ye taşımayı istiyor. Trabzonspor, Sörloth’u 2021 yılına kadar Crystal’dan kiraladı. Kulübün bir satın alma opsiyonu mevcut. Lakin onun memleketler arası değerli bir ekibe gitme üzere bir fikri yok. GazeteFutbol’a verdiği röportajda ‘doğru vakitte yanlışsız yerdeyim’ sözünde bulunmuş.

'Türk futbolseverleri mest etmiş durumda'

“Sörloth, bilhassa Türk futbolseverleri mest etmiş durumda. ‘Sparta Prag maçındaki atmosferi tanım etmem mümkün değil, gördüklerimden sonra kalbim mecnun üzere atmaya başladı ve devre ortasında bedenime kramplar girdi zira alışık olmadığım bir şeydi’ kelamları ona ilişkin.

Sörloth'un Trabzonspor'daki geleceği üzerine…

Ancak Karadeniz Kulübü ona uzun mühlet sahip olabilecek mi muhakkak değil. Lider Ahmet Ağaoğlu ise rahat ve bunu mevzuyu abartmamak gerektiğini ve oyuncunun 2021 yılına kadar mukavelesi bulunduğunu opsiyonu gelecek yıl mayıs ayına kadar kullanma hakları olduğunu söylüyor.

Kupada da dikkatleri üstüne çekebilir

Ama şunu da ekliyor. “Avrupa’nın büyük liglerinden 5-6 scout’un kendisini izlediğini öğrendik.” Sörloth bu akşam kupada da dikkatleri üzerine çekebilir.

Başa dön tuşu