'Irkçılık ve homofobik tacize de dur diyelim'

Hafta sonu Hoffenheim’da oynanan ve tribün olaylarıyla tüm dünyada büyük ses getiren Hoffenheim-Bayern Münih maçı sonrası Hoffenheim’ın sahibi Dietmar Hopp’tan birinci açıklama kulüp internet sitesinden geldi. Hafta sonu yalnızca Bayern taraftarı tarafından değil çeşitli maçlarda küfürlü pankartlarla protesto edilen Hopp, taraftar kümeleriyle mutlaka diyaloğa girmeyeceğini belirtti.

Hoffenheim’ın 79 yaşındaki sahibinin kamuoyuna ilettiği görüşler şu formda:

Pankartlar üzerine…

Derleyen: Hüseyin Özkök

Bu iğrenç pankartları görmek güzel karşılamanın çok ötesinde bir şey…

Dünya çapındaki yansılar üzerine…

Uygar bir ülkede bu türlü bir şeyin nasıl olabildiği ile ilgili inanılmaz bir sempati dalgası yaşama bahtına sahip oldum. Beşerler nedenini anlayamıyorlar. TSG Hoffenheim, Bundesliga’da 12. dönemini oynuyor. Nefretin tohumları 2. Bundesliga’da ekildi. Ancak yalnızca bana karşı hakaret edildiğinde güçlü ve dayanışma içinde olunmamalı. Her beşere karşı hangi tıpta olursa olsun yapılan tüm tacizler tıpkı yansıyı görmelidir. En öncelikle de ırkçı ve homofobik tacizlerin, tüm sonuçlarıyla üzerine gidilmelidir.

Futbolla ilgisi üzerine…

Son olarak Dortmund taraftarları tarafından 20 Aralık’ta “umarız son Noel’in olur” dileklerine karşın bu fanatiklerin bana yaptıkları beni ne sportif ne de toplumsal davranışlarım açısından etkilemez ve yolumdan çeviremez.

Taraftar kümeleriyle diyalog ihtimali üzerine…

2010 yılında hiçbir şey elde edilemeyen bu türlü bir diyalog olmuştu. Zira bu beyefendiler öncesinden başlarında oluşturdukları fikirlerini savunmaya devam ettiler ve bir milimetre dahi tolerans göstermediler. Sonra Dortmund taraftar kümesi “Schwatzgelb” ile son bir görüşmem oldu. Orada görüştüğüm hanımlar ve beyefendilerin beni anladıkları hissindeydim. Hatta birlikte stadımızdaki TSG Spor Şenliğine gittik. Fakat bu görüşme sonrasında da bir gelişme olmadı ve hakaretler giderek daha da arttı. Bu nedenle bundan sonra bir diyalog benim için artık kelam konusu değil. Kendilerine hiçbir şey yapmadığım halde bana yıllardır zalimce hakaret eden ve fikir birliği niyeti olmayan bu beşerlerle tartışmanın bir manası olduğunu düşünmüyorum.

AJANSSPOR

Başa dön tuşu