Kartal Devler Ligi’nde kanatlanmaya hazır! İşte muhtemel 11’ler

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi serüveni başlıyor. 8. sefer devler ligi’nin küme etabında yer alan siyah-beyazlılar, C Grubu’ndaki birinci maçında Beşiktaş Park’ta Borussia Dortmund’u konuk edecek.
İki grup daha evvel 2 sefer UEFA Kupa Halipleri Kupası’nda karşılaşmış ve 1989’da oynanan bu 2 maçta da kazanan Alman temsilcisi olmuştu.
Avrupa kupalarında Beşiktaş, başka Alman takımlarına bugüne kadar 9 sefer rakip oldu. Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’le karşılaştığı 4 maçta da mağlup olan siyah-beyazlılar, Wolfsburg ile karşı karşıya geldiği 2 maçın 1’ini kaybetti ve birinden de beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, 2017 yılında rakip olduğu Leipzig’i ise, her 2 maçta da devirmeyi başardı.
Beşiktaş, Muhteşem Lig’de şu ana kadar oynadığı 4 maçta aldığı 3 galibiyet ve 1 beraberlik ile önder pozisyonda bulunuyor. Borussia Dortmund ise, 4 haftası geride kalan Bundesliga’da, Frankfurt’u 5-2, Hoffenheım’ı 3-2, ve son olarak da Leverkusen’i 4-3 mağlup etti. Sarı-siyahlılar tek mağlubiyetini ise, 2. haftada 2-1’lik skorla Freiburg deplasmanında aldı. Bu sonuçların akabinde Alman kulübü puan tablosunun 3. Sırasında kendine yer buldu.
Ruhr grubunun, temsilcimiz karşısındaki en büyük kozu hiç elbet Erling Haaland olacak. Geçen dönem attığı 10 golle Şampiyonlar Ligi’nde gol hükümdarı olan Norveçli yıldız, bu dönem Bundesliga’da 5 defa rakip fileleri havalandırdı ve en skorer oyuncular istatistiğinde ikinci sırada yer aldı.
Bu müsabaka Michy Batshuayi için başka bir ehemmiyet taşıyor. Beşiktaş’ın dönem başında Chelsea’den kiraladığı Belçikalı golcü, 2017-2018 döneminde kiralık olarak forma giydiği Borussia Dortmund’a bu kere rakip olacak.
Beşiktaş ile Borussia Dortmund’un 19:45’te karşılaşacağı Şampiyonlar Ligi C Kümesi birinci maçında İspanyol hakem Mateu Lahoz düdük çalacak.

Beşiktaş’ın Borussia Dortmund karşısındaki beklenen 11’i şöyle;

Ersin, Rosier, Montero, Welinton, Nsakala, Josef, Atiba, Pjanic, Ghezzal, Larin, Batshuayi

Borussia Dortmund’un beklenen 11’i ise şöyle;
Kobel, Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro, Dahoud, Witsel, Bellingham, Reus, Haaland, Brandt

Başa dön tuşu