Bayern transfere süratli girdi

Almanya Bundesliga kadrolarından Bayern Münih, Fransa takımı Paris Saint-Germain’den (PSG) Tanguy Nianzou Kouassi’yi takımına kattı.
Bayern Münih Kulübü’nden yapılan açıklamada, 18 yaşındaki Kouassi ile 30 Haziran 2024 tarihine kadar kontrat imzalandığı belirtildi.
Açıklamada, Fransa’nın genç ulusal kadrolarında da forma giyen savunma oyuncusu Kouassi’nin Fransız vatandaşlığının yanında Fildişi Kıyısı vatandaşlığı da bulunduğu bilgisi paylaşıldı.
Bayern Münih’in sportif yöneticisi Hasan Salihamidzic, genç futbolcuyu Bayern Münih’e kazandırdıkları için keyifli olduğunu belirterek, “Kouassi bizim gözümüzde Avrupa’da en büyük yeteneklerden biridir.” sözünü kullandı.
Kouassi’nin savunmada oynadığını, lakin öbür mevkilerde vazife alabileceğini tabir eden Salihamidzic, “Onun burada büyük meslek yapabileceğinden ve bize katkı sağlayacağından eminiz.” biçiminde görüş belirtti.
Kouassi, akademisinden yetiştiği PSG ekibinde aralık ayında Ligue 1’de birinci defa forma giydi. Ligue 1’de 6, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2 maçta vazife yapan genç futbolcu, ligde 2 de gol kaydetti.
Başa dön tuşu