Nagelsmann’ın menajerlik oyunlarını kıskandıran hikayesi

33 yaşında Bayern Münih’in başına geçen Julian Nagelsmann’ın öyküsü, menajerlik oyunlarında bile gerçekleştirilemeyecek cinsten.
İşte futbolun genç dahisi Nagelsmann’ın kıssası…
Augsburg forması giyerken yaşadığı ağır diz sakatlığı sebebiyle futbol hayatı biten Nagelsmann, birebir sene babası Erwin’i kaybetti ve hayatı adeta cehenneme döndü. “Babamın vefatıyla birlikte yalnızca futbolcu olma hayalim değil, hayatım da paramparça olmuştu” diyen Nagelsmann’ı bu cehennemden çıkaran yeniden futbol oldu.
Augsburg teknik takımında misyon almaya başlayan Nagelsmann, burada Hoffenheim Teknik Yöneticisi Ralf Rangnick’in dikkatini çekti. Hoffenheim U17 Ekibi teknik yöneticiliğine başlayan Nagelsmann, 6 sene içerisinde A Ekip hocalığına kadar yükseldi. Huub Stevens misyonundan ayrılmadan evvel 9 maçta 1 galibiyet elde eden ve düşme çizgisinde bulunan Hoffenheim, Nagelsmann ile 14 haftada 7 galibiyet elde ederek ligde kalmayı başardı.
Nagelsmann’ın Hoffenheim’ı 2016-2017 sezounda ligi 4. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynamaya hak kazandı. Nagelsmann ise Almanya’da yılın teknik yöneticisi seçildi. Hoffenheim, 2017-2018 dönemini ise 3. sırada bitirdi ve tarihinde birinci sefer Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde etti.
Bayern Münih ve Real Madrid’in radarına giren Nagelsmann, 2019/2020 döneminin başında herkesi şaşırtarak Leipzig’e imza attı. Nagelsmann, Leipzig’deki birinci döneminde Şampiyonlar Ligi’nde yarı finali oynama başarısı gösterdi.
Bu dönem ise Şampiyonlar Ligi’ne son 16 tipinde veda eden Leipzig, Bundesliga’da 31. hafta geçilirken 64 puanla Bayern Münih’in gerisinde ikinci sırada bulunuyor.
33 yaşındaki Nagelsmann artık Bayern Münih’in teknik yöneticisi… Bakalım 13 senede rakip analistliğinden Avrupa’nın en doruğuna tırmanan genç dahi, hayata taktik tahtasında hangi sürprizi yapacak?

Başa dön tuşu