Makedonya mağlubiyeti Alman basınında

Almanya A Ulusal Futbol Ekibi’nin 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri J Kümesi üçüncü maçında Kuzey Makedonya’ya meskeninde 2-1 yenilmesi ülke basınında tenkitlere neden oldu.
Kicker mecmuası “Yine bir rezalet” başlığıyla verdiği haberde, marttaki ulusal maçların büyük bir darbe ile sona erdiği belirtildi.
Haberde, Alman Ulusal Ekibi’nin sahneye koyduğu bu performansın, Thomas Müller ve Mats Hummels’in kadroya dönüşüne ait tartışmayı alevlendirdiği söz edildi.
Bild gazetesi de “Nasıl bir rezalet” manşetini atarken iç sayfada, Alman Ulusal Ekibi’nin yenilgisini “Acınacak durumda” başlığını kullanarak okuyucularına duyurdu.
Dünya sıralamasında 65. sırada bulunan Kuzey Makedonya’ya karşı Almanya’nın hezimete uğradığına dikkat çekilen haberde, teknik yönetici Joachim Löw eleştirildi.
2021’e ertelenen Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2020) 71 gün kaldığına işaret edilen haberde, ulusal kadrodaki bu durumun dehşet ve kaygıya yol açtığı kaydedildi.
Süddeutsche Zeitung gazetesi de Kuzey Makedonya futbolunun en başarılı akşamlarından birini yaşadığı belirterek, J Kümesi’nde duruma işaret edilerek “Alman futbolu Ermenistan ve Kuzey Makedonya’nın gerisine düştü” değerlendirmesinde bulunuldu.
Tagesspiegel gazetesi, “Almanya kendisini rezil etti”, Sportbild mecmuası de “Kuzey Makedonya’ya utanç verici başarısızlık” başlığını kullandı.
Almanya, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri J Kümesi üçüncü maçında Kuzey Makedonya’ya meskeninde 2-1 yenilmişti.
Konuk grubun gollerini 45+2. dakikada Pandev ve 85. dakikada eski Fenerbahçeli Eljif Elmas, Almanya’nın tek golünü 63. dakikada penaltıdan İlkay Gündoğan kaydetmişti.
Başa dön tuşu