Schalke’de Gross ve Schneider ile yollar ayrıldı

Almanya Bundesliga’nın son sırasında bulunan Schalke 04’te teknik yönetici Christian Gross ve sportif menajer Jochen Schneider ile yollar ayrıldı.
Kulüpten yapılan açıklamada, idare şurasının, Stuttgart karşısında alınan 5-1’lik mağlubiyetin akabinde tüm teknik takımın vazifesine son verme kararı aldığı kaydedildi.
Denetleme şurası lideri Jens Buchta, Borussia Dortmund ve Stuttgart karşısındaki hayal kırıklığı oluşturan performansların akabinde bunun sonuçları konusunda adım atmanın kaçınılmaz hale geldiğini belirterek, “Diğer şeyler hakkında konuşmamıza gerek yok. Sportif durum açık. Grup, dönemin kalan kısmını olabildiğince başarılı bir halde oynamak zorunda. Oyuncular, kulübe ve taraftarlara bunu borçlu.” sözlerini kullandı.
Jens Buchta, vazifelerine son verilen teknik yönetici Christian Gross, teknik takımdan Sascha Riether, Werner Leuthard ve Rainer Widmayer ile sportif menajer Jochen Schneider’e bundan sonraki mesleklerinde muvaffakiyetler diledi.
Schalke 04’te altyapıyı çalıştıran Peter Knaebel’in grubun başında vazife yapacağı aktarıldı.
Schalke 04 Kulübü, geçen yıl 30 Eylül’de Manuel Baum’u teknik yöneticilik vazifesine getirmiş lakin 2,5 ay sonra Alman çalıştırıcı ile yollarını ayırmıştı. Baum’un yerine süreksiz olarak ekibin başına geçen Hollandalı teknik adam Huub Stevens, yalnızca bir maçta misyon yaptıktan sonra kulüpten gönderilmişti. 27 Aralık’ta ekibin emanet edildiği Christian Gross ise bu vazifede yalnızca 2 ay kalabildi.
Bundesliga’da 23 haftada yalnızca bir galibiyet alabilen Schalke 04, 9 puanla son sırada yer alıyor.

Başa dön tuşu