İngilizler, Ozan Kabak’ı mercek altına aldı

Bundesliga’da güç günler geçiren Schalke’den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Ozan Kabak için Avrupa devlerinin rekabeti artıyor. Liverpool ve Milan’ın akabinde Leipzig ve Manchester United’ın da genç oyuncuya ilgisi olduğu söz edilirken, maddi problemler yaşayan Schalke’nin ulusal futbolcu için gelen teklfileri devre ortasında değerlendireceği düşünülüyor.
Avrupa transfer piyasasının beğenilen isimlerinden olan Ozan Kabak için İngiliz Daily Mail gazetesi bir tahlil yayımladı. Gazetenin tahlilinde; Ozan Kabak’ın nasıl bir savunma oyuncusu profiline sahip olduğu belirtilirken, kendisini isteyen kulüpler için gelecek ismine değerli bir atılım olacağı vurgulandı.
Daily Mail’in tahliline nazaran, yaşı ve sahip olduğu potansiyel nedeniyle Ozan Kabak kulüpler için cazip bir transfer yatırımı olarak gözüküyor. Tarzı Virgil van Dijk’a benzetilen 20 yaşındaki stoperin fazla deneyimli olmamasına karşın Bundesliga’daki forvetlere karşı fizikî gayrette başarılı olduğu ve hava toplarını kazanma oranının da yüksek olduğu söz edildi.
Savunmaya geri dönüşlerde süratli olduğunun altı çizilen Ozan Kabak’ın mental özelliklerine de vurgu yapılan tahlilde, oyuncunun yaşına oranla çok olgun ve alanda sakin bir duruşa sahip olduğu belirtilerek, Avrupa’da çağının en yetenekli savunma oyuncularından biri olduğu değerlendirmesi yapıldı.
2019’da Bundesliga’da Yılın Çaylağı mükafatı kazanan Ozan Kabak’ın, sakatlıklar nedeniyle savunmasında kahırlar yaşayan Liverpool ve Harry Maguire’ın yanına muteber bir isim arayan Manchester United için ülkü isimlerden biri olacağına vurgu yapılırken, Leipzig’in de Dayot Upamecano’yu satması durumunda genç stoperle bu bölgeyi doldurabileceği bilgisine de yer verildi.
Başa dön tuşu